Nieuws bericht

 Hier zal in het vervolg de nieuwsberichten komen te staan

 

Nieuws


Terug naar overzicht

22-09-2022

Uitleg Fotobespreking en het 9 maanden project en kettingfoto

Beste bezoeker.
Zoals jullie misschien al hebben kunnen lezen in de lichtkrant op de voorpagina, is er elke maand een fotobespreking waar om de maand ook een letter bij staat.
Een kleine uitleg daarover.
Elke 1e Woensdag van de maand hebben we een fotobespreking bij de fotogroep. Daar laat je dan een afgedrukte foto van 30 x 40 cm zien in paspertout zien met een vrij onderwerp. Die foto zal die avond dan besproken worden op techniek, compositie en alles wat erbij komt kijken.
Om de maand hebben we een vrij onderwerp maar dan moet het onderwerp met een letter beginnen. Bijvoorbeeld we moeten de letter S als letter gebruiken dan kan je een foto laten zien van bijvoorbeeld een schip of een stokstaarje, en die foto word dan ook besproken en gekeken of die letter erin zit.

En zo hebben we ook elke maand het negen maanden project.
Dan krijg je een thema waar je dan een foto van maakt.
Dat thema kan van alles zijn zoals gedraaid of patroon of van een stuk fruit, kortom dat kan van alles zijn.
Die foto stuur je naar de persoon op die het regelt en dan laat die de foto's digitaal zien en dan gaan we ze bespreken op de zelfde dingen als tijdens een fotobespreking maar nu ook of de foto aan het thema voldoet.

En dan hebben we 1 keer paar jaar de kettingfoto.
Aan het begin kun je je opgeven voor de ketting foto waar dan het hele seizoen aan gewerkt kan worden door de leden die zich hebben opgegeven.
De eerste krijgt van de persoon die het organiseert de 1e foto (startfoto) en moet op die foto een vervolg maken. En de foto die de persoon heeft gemaakt moet zijn foto naar de volgende in de lijst opsturen zo dat die daar weer een vervolg opmaken zo dat je een verhaal kan krijgen.
Nu hebben ze voor dit seizoen bedacht dat de opvolger een onderwerp of kleur in zijn foto moet laten terug komen, dus als er bijvoorbeeld de kleur rood in de foto zit kan de nieuwe foto ook die kleur terug laten komen.
Dus een leuk idee voor de kettingfoto die aan het eind van het seizoen word getoond met het verhaal van de fotograaf erbij hoe hij of zij aan de foto is gekomen.

Dat was de uitleg over de foto avonden op de club, ik hoop dat jullie nu een idee hebben wat deze avonden te doen is.
Tot de volgende keer
WalterTerug naar overzicht


Deze tekst past u aan door erop te klikken.