Over mij 


Ik ben dus Walter Bleij

Ik heb als hobby fotograferen wat ik nu vanaf 2009 doe.

Ik ben met een Nikon D6O begonnen met fotograferen, zo heb ik ook een cursus van de LOI gevolgd waar ik toen veel van heb geleerd.

Zoals instellingen, compositie, ISO waarde, sluitertijd, diafragma enz.

In 2023 heb ik een opleiding gevolgd bij de NHA, dat was de opleiding beroepsfotograaf. Dat was een leuke in leerzame opleiding en alles kwam aan bod op een beroepsfotograaf te kunnen worden. Dan moet je denken aan welke kant van de fotografie zou je willen doen, bijvoorbeeld trouwfotografie of portret of product fotografie enz. Maar ook of je vanuit een studio of op locatie wil gaan werken bij de klant. En ook adverteren en laten weten wat je kost als fotograaf en nog veel meer. Ik vond het een hele leuke opleiding en ben geslaagd met een gemiddeld cijfer van een 7.8. Ben er erg blij.

Ik heb ook meerdere cursussen gevolgd waaronder: avondfotografie en schrijven met licht in een cursus avondfotografie met licht effecten. 

Toen ik een paar jaar aan het fotograferen was, ben ik ook bij een fotogroep gekomen waar ik tot op de dag van vandaag nog met veel plezier zit. Op de fotoroep hebben we elke eerste Woensdag van de maand een foto van de maand, waar je een foto kan inleveren, die dan besproken word. Sinds een paar jaar hebben we ook: het 9 maanden project. Dat is een soort wedstijd het hele seizoen door. Waar we elke maand een nieuw thema hebben waar je een foto van moet maken. Die foto word dan digitaal op de club getoond en word dan ook beoordeeld, en of hij ook aan het thema voldoet. En daar worden dan weer punten op gegeven. Met aan het eind van het seizoen een winnaar. Met de fotogroep gaan we ook elk jaar aan het eind van het seizoen een weekend op pad met een aantal leden en maken er elke keer weer een leuk weekend van met veel foto's. En we hebben sinds 2021 ook doe avonden op de club, dat houd in dat we die avond dan gaan fotograferen. Dat kan echt van alles zijn. Zoals Macro of portret fotografie. Of we gaan naar buiten voor avond fotografie. We hebben ook wel eens een avond dan krijgen we bezoek van een fotograaf die dan een lezing geeft over een bepaald onderwerp waar die fotograaf zich mee bezig houd. Zo hebben we al een keer een lezing gehad over sportfotografie. Maar ook werken met de externe flitser.

Loop der jaren heb ik  mijn hobby flink uitgebreid met de nodige accessoires, tot een thuisstudio aan toe.

Ik maak ook geregeld uitstapjes met de fotogroep of alleen.

Zo ben ik in April 2015 2 dagen naar België geweest voor een mooie wandeling in de Hoëgne, om foto's te maken van berg beekjes met lange sluitertijd. Ik ben ook een keer naar België geweest voor Urbexfotografie in een oud ziekenhuis. En een vogel hut bezoeken om daar een dag vogels te gaan fotograferen vind ik ook heel leuk om te doen, Of gewoon een dag lekker op pad naar de bossen of de duinen doe ik ook graag. Maar ook met de fotogroep gaan we op pad naar onder andere de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest en naar het Spoorwegmuseum in Utrecht zijn we al een keer geweest.

 In 2017 heb ik ook een cursus gevolgd bij een fotograaf die met zijn studio in Egmond zit, en die ook veel cursussen geeft op het gebied van fotograferen en beeld bewerking.

Ik heb daar veel geleerd en het was ook heel gezellig

 

Kortom fotografie is echt mijn hobby geworden.

 Mijn fotoapparatuur