Over mij 


Ik ben dus Walter Bleij

Ik heb als hobby fotograferen wat ik nu vanaf 2009 doe.

Ik ben met een Nikon D6O begonnen met fotograferen, zo heb ik ook een cursus van de LOI gevolgd waar ik toen veel van heb geleerd.

Zoals instellingen, compositie, ISO waarde, sluitertijd, diafragma enz.

In 2023 heb ik een opleiding gevolgd bij de NHA, dat was de opleiding beroepsfotograaf. Dat was een leuke in leerzame opleiding en alles kwam aan bod om een beroepsfotograaf te kunnen worden. Het is geen opleiding hoe je moet fotograferen en welke techniek de camera allemaal heeft, maar dan moet je meer denken aan welke kant van de fotografie zou je willen doen, bijvoorbeeld trouwfotografie of portret of product fotografie enz. Maar ook of je vanuit een studio of op locatie wil gaan werken bij de klant. En ook adverteren en laten weten wat je kost als fotograaf en nog veel meer. Want als je deze opleiding gaat doen moet je al veel weten hoe je moet fotograferen, en daar heb je weer een andere opleiding of cursus voor nodig. Maar ik vond het een hele leuke opleiding en ben geslaagd met een gemiddeld cijfer van een 7.8. Ben er erg blij.

Niet lang na de opleiding beroepsfotograaf ben ik weer begonnen met een cursus van de NHA en nu was het werken met Photoshop van Adobe. Hier kwam van alles aan bod wat je allemaal met Photoshop kan doen, zoals foto's bewerken maar ook aanpassingen doen en dingen in je foto verwijderen of juist toevoegen. En ook hoe je een gif bestand kan maken en het maken van advertenties of wat je ook maar wil maken, het was echt een hele leuke cursus om te doen en is echt aan te raden als jij er ook meer uit wil halen en meer wil werken met Photoshop. Ik heb de cursus inmiddels afgerond en dat met een gemiddeld cijfer van een 8.8 ook hier ben ik super blij mee.

Ik heb ook meerdere cursussen gevolgd waaronder: avondfotografie en schrijven met licht in een cursus avondfotografie met licht effecten. 

Toen ik een paar jaar aan het fotograferen was, ben ik ook bij een fotogroep gekomen waar ik tot op de dag van vandaag nog met veel plezier zit. Op de fotoroep hebben we elke eerste Woensdag van de maand een foto van de maand, waar je een foto kan inleveren, die dan besproken word. Sinds een paar jaar hebben we ook: het 9 maanden project. Dat is een fotobespreking het hele seizoen door. Waar we elke maand een nieuw thema hebben waar je een foto van moet maken. Die foto word dan digitaal op de club getoond via de beamer en word dan ook beoordeeld, en of hij ook aan het thema voldoet. Met de fotogroep gaan we ook elk jaar aan het eind van het seizoen een weekend op pad met een aantal leden en maken er elke keer weer een leuk weekend van met veel foto's. En we hebben sinds 2021 ook doe avonden op de club, dat houd in dat we die avond dan gaan fotograferen. Dat kan echt van alles zijn. Zoals Macro of portret fotografie. Of we gaan naar buiten voor avond fotografie. We hebben ook wel eens een avond dan krijgen we bezoek van een fotograaf die dan een lezing geeft over een bepaald onderwerp waar die fotograaf zich mee bezig houd. Zo hebben we al een keer een lezing gehad over sportfotografie. Maar ook werken met de externe flitser.

Loop der jaren heb ik  mijn hobby flink uitgebreid met de nodige accessoires, tot een thuisstudio aan toe.

Ik maak ook geregeld uitstapjes met de fotogroep of alleen.

Zo ben ik in April 2015 2 dagen naar België geweest voor een mooie wandeling in de Hoëgne, om foto's te maken van berg beekjes met lange sluitertijd. Ik ben ook een keer naar België geweest voor Urbexfotografie in een oud ziekenhuis. En een vogel hut bezoeken om daar een dag vogels te gaan fotograferen vind ik ook heel leuk om te doen, Of gewoon een dag lekker op pad naar de bossen of de duinen doe ik ook graag. Maar ook met de fotogroep gaan we op pad naar onder andere de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest en naar het Spoorwegmuseum in Utrecht zijn we al een keer geweest.

 In 2017 heb ik ook een cursus gevolgd bij een fotograaf die met zijn studio in Egmond zat, en die ook veel cursussen geeft op het gebied van fotograferen en beeld bewerking. Bij deze cursus kwam ook van alles aanbod in theorie en in de praktijk, zo hebben we een avond besteed aan modellen fotografie, maar ook een avond fotobewerking. En je kreeg ook een huiswerk opdracht mee waar je dan een week de tijd voor had om het te doen, was echt heel leuk.

Ik heb daar veel geleerd en het was ook heel gezellig

 

Kortom fotografie is echt mijn hobby geworden.

Als je op de link hieronder klikt krijg je te zien wat ik zoal in mijn tas en thuis heb wat ik gebruik om mee te fotograferen buiten of thuis.

 Mijn fotoapparatuur